HOŞ GELDİNİZ
Giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Modern Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

30-01-2020 12:47
Modern Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

Modern Dekorasyon Nedir?

Yaşam alanlarının dekorasyonu için son yılların popüler tercihi, modern stil. Modern stilin ayırt edici özelliği, yalın karakterdir. Dekorasyon, sadelik odağında şekillenir. Burada maharet, şık görünümü, sadeliği kullanarak elde etmektir.

Desenlerde Geometrik Çizgiler

Bol ayrıntılı, kıvrımlı- dairesel çizgilerle meydana getirilen desenler, klasik stile özgü bir gösteriş yarattığı için, modern stilde pek kullanılmaz. Mekânı modern bir karaktere büründürmek için halı, perde, kırlent, masa örtüsü gibi bileşenlerde ya desensiz modelleri ya da göz yormayan, sade çizgilere sahip desenler taşıyanları seçin. Geometrik desenler, modern dekorasyona en çok yakışanlardandır.

Modern Dekorasyonda Renk Seçimi

Renk, dekorasyonun başlıca konularından. Öyle ki, stilin karakteri büyük ölçüde renk tercihiyle şekillenir. O yüzden, dikkatli seçimlerde bulunmak gerekiyor. Stile ve birbirine uyumlu renkleri bir araya getirmede yanlış seçim olasılığını düşürmek için mobilya takımlarından yardım alabilirsiniz. Oturma Odası Takımı, salon takımı gibi seçenekler, uyumlu eşyaları sizin yerinize bir araya getirir.

Modern stil için genellikle beyaz, beyazın tonları, siyah ve krom rengi kullanılsa da bunların dışında alternatiflere de sahipsiniz. Açık ahşap ve diğer sıcak renkler de dekorasyona dâhil olabilir. Bununla birlikte, sıcak renklerin parlak tonlarını abartılı şekilde kullanmamaya özen gösterin.

Görüntüyü Monotonlaştırmaktan Kaçının

Renkte sade seçimler, özellikle de beyazın çok kullanımı, soğuk ve tekdüze bir görüntü meydana getirebilir. Bunu önlemek için sıcak tonları ölçülü şekilde devreye sokmak gerekiyor. Canlı renkli eşyalardan oluşan bir odak noktası, monoton görüntü riskini önleyecektir.

Odak Noktası Nasıl Oluşturulur?

Modern dekorasyonda odak noktası, ortamın kalanından daha renkli ve hareketli olan bölümdür. Bu bölüm, görüntüye dinamizm katar, monotonluğu engeller.

Odak noktası oluşturmak için dekoratif objelerden yardım almanız mümkün. Bir duvara belirli bir temayı (örneğin, "aile”) yansıtacak şekilde bir grup çerçeveli fotoğraf asabilirsiniz. Vitrin, raf, sehpa, masa gibi bir alanı renkli dekoratif nesnelerle donatabilirsiniz.

Mevcut eşyaların bazılarında canlı renkli ve/ veya desenli seçimlerde bulunarak o eşyaların odak noktası haline gelmesi sağlanabilir. Canlı renge sahip bir Koltuk Takımı veya halı, bu amaca hizmet edecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.