HOŞ GELDİNİZ
Giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonu İçin Öneriler

30-01-2020 12:49
Yatak Odası Dekorasyonu İçin Öneriler

Estetik, Konfor, İşlevsellik

Yatak odası dekorasyonu estetiğin yanı sıra, konfor ve işlevselliği de göz önüne almayı gerektiriyor. Kullanışlı ve seçtiğiniz tarzı yansıtan bir ortam, bu üç faktörün birlikte değerlendirilmesiyle mümkün.

Peki, Yatak Odası Nasıl Olmalı? Bahsi geçen faktörler için hangi detaylara dikkat edilmeli?

Aydınlatma Seçimi

Evin istirahatla en çok özdeş bölümü olduğundan, yatak odası için aydınlatma kararı verirken güçlü, çok parlak ışıktan kaçınmakta yarar var. Elbette, dilerseniz bu tarz bir aydınlatmayı da kullanabilirsiniz, fakat amacınız uykuya yardımcı bir ortam elde etmekse, yumuşak bir aydınlatmadan yana tercihte bulunmalısınız.

"Endirekt aydınlatma” olarak bilinen sistem, yumuşak tonda ışık sağlayacaktır. Bu sistemde aydınlatma aracı, ışığının tamamını duvara ya da tavana iletir. Işık, buralardan yansıyarak mekâna yayılır. Endirekt aydınlatmada boğucu bir etki yaratmamak için ışığın yansıyacağı yüzeyin açık renkli olmasına dikkat edin.

Yatak Odasında Hangi Renkler Kullanılmalı?

Aslında renk tercihi de, evin diğer odalarında olduğu gibi, seçtiğiniz dekorasyon stilinden etkilenecektir. Bununla birlikte, dekorasyon stilinden bağımsız olarak nötr ya da pastel tonlar tercih etmek, ortamı uyku için daha uygun hale getirir.

Yatak odasında modern bir atmosfer oluşturmada krom, beyaz, beyazın tonları ve açık ahşap rengi oldukça kullanışlı. Klasik bir çizgi için ise koyu ahşap, altın rengi ve lacivert gibi gösterişli tonlardan yardım alabilirsiniz.

Giyinme Odası Düzenlemesi

Giyinme odası, ebeveyn yatak odasının bir uzantısıdır. Bu alanda, giysiler ve/ veya ayakkabılar bulunur. Yatak odalarını daha fonksiyonel ve düzenli hale getiren giyinme odaları, modern konutların çoğunda karşımıza çıkar oldu. Dolayısıyla, Yatak Odası Nasıl Olmalı sorusu artık, giyinme odası düzenlemesini de gündeme getiriyor.

Giyinme odasını düzenlerken yeteri kadar depolama alanı yarattığınızdan emin olun, zira burasının esas işlevi, giysiler için saklama alanı oluşturmak. Kullanacağınız dolap ya da raf sistemi, ihtiyaçlarınızı karşılayacak hacim ve sayıda raf, çekmece gibi bölümlere sahip olmalı.

Evinizde bir giyinme odası yoksa bunu sonradan yaptırmanız da mümkün. Giyinme odasının sonradan yaptırıldığı durumlarda bu alan genellikle penceresiz olmakta. Ortam penceresizse, yani doğal ışıktan mahrumsa, güçlü ışık sunan ve fazla yer kaplamayan aydınlatma araçlarından yana tercih kullanın.

.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.